Nieuws

Juni 2022
Kids in Context in NEMO 9 t/m 22 juli!

We gaan weer onderzoek doen in NEMO deze zomervakantie. Bij ‘Science Live’ kunnen kinderen (5-12 jaar) proefpersoon zijn in echt wetenschappelijk onderzoek. Kinderen die meedoen krijgen een mooi diploma waarop staat dat ze hebben bijgedragen aan de wetenschap. Kom langs en doe mee!

Mei 2022
Onderzoeksassistenten gezocht in NEMO Science Museum!

Wil jij deze zomer meer leren over (experimenteel) onderzoek en lijkt het je leuk om met kinderen te werken? Dan is dit project iets voor jou!

Februari 2022
Kids in Context is verhuisd!

Vanaf 1 maart 2022 kan je ons vinden aan de afdeling ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Utrecht. We hebben ook een nieuw e-mailadres: kidsincontext@uu.nl.

Ook hebben we afscheid genomen van Julie omdat zij een nieuwe baan heeft gevonden. We zullen Julie missen maar wensen haar veel succes!

December 2021
Kids in Context start met thuisonderzoek!

Alle kinderen in de leeftijd van 5 t/m 9 jaar zijn van harte welkom om mee te doen. De onderzoekers komen naar uw huis, en kunnen dat nog deze kerstvakantie doen!

Hoe? Het onderzoek wordt afgenomen op een laptop onder begeleiding van een onderzoeker van de Vrije Universiteit Amsterdam. De onderzoeker komt naar je huis (met mondkapje, op 1.5m afstand en we doen vooraf een zelftest).
Waarom? Kinderen vinden het vaak erg leuk om mee te doen! Voor deelname krijgt elk kind een boekenbon t.w.v. 5 euro & een certificaat voor het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. En je kan een extra boekenbon t.w.v. 5 euro verdienen als je ook nog vriendjes/vriendinnetjes (van 5-9 jaar) bij je thuis uitnodigt om mee te doen (als dat mag van hun ouders)!
Meer weten? Klik hier

Januari 2021
Kids in Context start met online onderzoek!

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam doen online onderzoek naar de sociale ontwikkeling van kinderen. Alle kinderen in de leeftijd van 7-9 jaar zijn van harte welkom om mee te doen!

Hoe? Op de computer, laptop of tablet (15-20 minuten) onder begeleiding van een onderzoeker van de Vrije Universiteit Amsterdam
Waarom? Kinderen vinden het vaak erg leuk om mee te doen! Voor deelname krijgt elk kind een boekenbon t.w.v. 5 euro & een certificaat voor het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.
Meer weten? Klik hier

Oktober 2020
Genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs 2020

Hoera! Ons onderzoek is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2020. De Klokhuis Wetenschapsprijs bekroont interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd. Vanaf 16 oktober mogen kinderen hier stemmen. Spannend!

September 2020
Jellie Sierksma aan het woord in Quest

In het 200e nummer van de Quest  (september 2020) komt Jellie Sierksma aan het woord. In het artikel ‘Ongemerkt ongepast’ vertelt ze over hoe en wanneer discriminatie een rol kan spelen in de kindertijd. Vanaf welke leeftijd uiten kinderen eigenlijk vooroordelen? Je kunt het artikel ook hier beluisteren.

Augustus 2020
Onderzoek in NEMO Science Museum

Van 20 juli tot en met 2 augustus hebben we onderzoek gedaan in NEMO, het wetenschapsmuseum voor kinderen in Amsterdam. We onderzochten onder andere hoe kinderen anderen helpen en hoe ze het zelf vinden om hulp te krijgen. Er hebben maar liefst 627 kinderen meegedaan bij NEMO! We hopen de resultaten van de verschillende onderzoeksprojecten snel bekend te kunnen maken. Heel erg bedankt voor jullie deelname, ouders, verzorgers en kinderen!

1 juli 2020
Kids in Context in NEMO deze zomer

Deze zomer doet Kids in Context onderzoek in NEMO! Bij ‘Science Live’ kunnen kinderen (7–12 jaar) proefpersoon zijn in echt wetenschappelijk onderzoek. We zullen er zijn van 20 juli tot en met 2 augustus. Kinderen die meedoen krijgen een mooi diploma waarop staat dat ze hebben bijgedragen aan de wetenschap. Kom langs en doe mee!

1 juni 2020
Jellie vertelt over haar onderzoek op NPO 2

In de nieuwe tv-serie ‘Dus Ik Volg’ onderzoekt Stine Jensen de mens als groepsdier. Jellie komt aan het woord in aflevering 2 over hoe dat bij kinderen zit. De serie is online te bekijken en aflevering 2 komt 14 juni op tv. Meer informatie is hier te vinden.

20 maart 2020
Corona legt onderzoeksprojecten stil

Door het Corona-virus hebben we helaas de meeste onderzoeksprojecten moeten stilleggen. We hopen snel weer terecht te kunnen op scholen en bso’s. Daarnaast zijn we volop bezig met ontwikkelen van online-projecten. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in via kidsincontext@vu.nl en we sturen een bericht wanneer we weer projecten kunnen opstarten!

11 februari 2020
SENSA-onderzoeksgroep wint Ammodo-award van € 1,2 miljoen

De SENSA-onderzoeksgroep waar Jellie Sierksma deel van uit maakt, wint Ammodo award van € 1.2 miljoen. Met behulp van deze award kan SENSA nog meer onderzoek doen naar het bevorderen van een inclusieve maatschappij waarin mensen rekening met elkaar houden. Meer lezen over het onderzoek kan hier.

Januari 2020
Eerste onderzoeksprojecten 2020 gestart

De eerste onderzoeksprojecten van dit jaar zijn van start gegaan op basisscholen en locaties voor naschoolse opvang. Scholen, BSO’s, ouders en kinderen: Alvast bedankt voor jullie medewerking!

16 juli 2019
Veni-financiering voor Jellie Sierksma

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft Jellie Sierksma een Veni-financiering van € 250.000,- toegekend. Meer lezen kan hier.